Hvad er XML-Sitemap?

Et XML-Sitemap er et “kort” du kan lave, der fortæller hvordan din hjemmeside er sammensat i systemet. Du bruger sitemap, til at fortælle hvordan søgemaskiner bør forstå og læse din hjemmesides opsætning. Det fungerer lige som et kartotek, som f.eks. Google kan læse og sammenligne sin forståelse af hjemmesiden med.

sitemap guide billede
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvordan sætter man sitemap op i WordPress?

Du kan downloade SEO pluginnet Yoast-SEO eller Rank Math og igennem disse kan du opsætte dit sitemap igennem indstillingerne. Herefter indsætter du linket til dit sitemap i Google Search Console, for at fortælle Google hvordan din hjemmeside hænger sammen.

Du kan læse om hvordan man installerer plugins her.

Sådan opsætter du sitemap i Yoast-SEO

Opsætte sitemap i Yoast SEO

 

Her aktiverer du funktionen og kan finde linket til dit sitemap ved at trykke se Sitemap og kan kopiere linket til dit sitemap. Google har kun brug for den sidste del af linket (markeret).

sitemap side

Sådan opsætter du sitemap i Rank Math

Når du har tilføjet og installeret Rank Math og gennemgået første opsætning. Så kan du gennem indstillinger finde XML-sitemaps i menuen under sitemap settings. 

Her er dit sitemap opsat allerede og du går igennem linket til dit sitemap. Her kopierer du den del af linket der kommer efter: dinhjemmesidesnavn.dk/ så du kan indsætte det i Google Search Console.
Opsætte sitemap i Rank Math

Sådan indsætter du sitemap i Google Search Console

Ved at gå ind på Google Search Console, kan du se en fane i menuen der hedder sitemaps.

Tryk her og så vil du komme til en side hvor du kan putte dit link til dit sitemap ind. Når du har trykket send, så har du oplys Google om dit sitemap og din ønskede hjemmeside opsætning.

sitemap google search console