Hvad er reCAPTCHA?

reCAPTCHA er en barriere som man sætter op på hjemmesiden, den skal enten godkendes ved at tjekke en boks af eller skrive en tekst der er svær at læse i boksen nedenunder. Det er lavet til at holde såkaldte “robotter” væk fra at skrive sig op til nyhedsbreve eller lave falske kontoer på din hjemmeside.

Hvad er reCAPTCHA
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

reCAPTCHA og CAPTCHA

Det vi snakker om, er den lille firkant der skal tjekkes af eller den lille tekst der skal udfyldes, når man skal melde sig til noget eller godkende noget. 

Den bruges til at undgå at falske mail bliver skrevet op af robotter på ens nyhedsbrev og til mails eller laver brugere på ens hjemmeside. 

Hvad er forskellen imellem reCAPTCHA og CAPTCHA?

reCAPTCHA er et værktøj som Google giver ud til gratis brug, der kan bruges til at blokere spam robotter på en ens hjemmeside. CAPTCHA er ikke-Google udgaven der også bruges til at finde ud af om du er en robot eller ej, imens du bevæger dig rundt på nettet. Du ved billederne og teksten du skal udfylde når du bevæger dig rundt på Google. 

Er reCAPTCHA gratis?

Ja, reCAPTCHA er en gratis service fra Google.

Hvordan virker reCAPTCHA?

Det eneste reCAPTCHA gør, er at se om den er udfyldt eller ej, hvis det ikke udfyldes, afvises anmodningen. Dette blokerer de fleste robotter fra at virke.

reCAPTCHA v2 vs. v3

Der findes 2 udgaver, kaldet v2 og v3 (version 2 og 3). v2 er den hvor du bare tjekker en boks af. v3 tjekker din færden på nettet inden du kom til denne side og giver dig en score hvor 1 er højst og 0 er lavest.

Nu tættere på 0, nu større chance for at du vurderes som en robot. Når du sætter reCAPTCHA v3 på din hjemmeside, kan du vælge en minimums vurdering, normalt sætter man den til 0,5 og sætter den så op til 0,6 hvis der kommer spam mails og signups.