SSL certifikat Hvorfor er det vigtigt?

Et SSL certifikat er en lille data fil der aktiverer HTTPS og dermed etablerer en sikker forbindelse mellem en hjemmesides server og browseren. Lige så snart den sikre forbindelse er etableret, vil alt webtrafik mellem hjemmesidens server og browseren være krypteret og sikker. Typisk benyttes et SSL certifikat til at beskytte sensitiv data som kreditkort oplysninger, brugernavn, kodeord, udfyldning af formularer, men det forbedrer faktisk også din placering på Google.

Google annoncerede tilbage i 2014, at et SSL certifikat vil blive anset som en positivt faktor for din placering, så det er værd at overveje, hvis man ønsker at optimere sin hjemmeside.

Besøgende har mulighed for at se om din hjemmeside er sikker ved et lille ikon i browseren.

SSL Certifikat

Typer af certifikater

Der findes overordnet 3 forskellige typer af SSL certifikater.

1. Domæne verificeret

Et domæne verificeret certifikat beskytter brugerne på hjemmesiden fuldt ud med en sikker forbindelse mellem server og browseren.

2. Firma verificeret

Et firma verificeret certifikat har samme funktion som et domæne verificeret SSL Certifikat. Derudover er identiteten på virksomheden også bekræftet, så man er sikker på, at SSL certifikatet tilhører den virksomhed der står angivet.

3. Udvidet firma verificeret

Dette SSL certifikat kræver en mere kompliceret godkendelse af virksomheden. Det drejer sig om ejeren af virksomheden og en fysisk adresse. Dette certifikat er et bevis på at virksomheden har den højeste standard inden for sikkerhed. Det giver brugeren tryghed og sikrer, at de kan trygt kan indtaste personfølsom data på hjemmesiden.

Hvordan skifter jeg over til et SSL certifikat?

Der er en række ting der skal tages højde for, før man kan være helt sikker på at et SSL certifikat fungerer korrekt. Husk at skifte alle interne links fra HTTP til HTTPS. Dette gælder også alle links i dit tema, billeder og JaveScript filer. Find herefter ud af om din webhotel udbyder tilbyder en installation af SSL certifikat. Gør de ikke det, findes der masser af virksomheder der er specialiseret i at tilbyde SSL certifikater. 

Er det nødvendigt at få et certifikat?

Har du en hjemmeside, hvor dine besøgende skal foretage et køb eller på en anden måde overføre personfølsomme data, er et SSL certifikat et must. Det er ikke nødvendigt at forstå det tekniske bag certifikatet for at kunne få det integereret på din hjemmeside. Det vigtigste er at sørge for dine besøgenes sikkerhed, og her er et certifikat en nødvendighed.