Derfor er Reponsivt design uundgåeligt i dag

Med en stadig større andel af brugere der går på nettet via deres tablet eller mobil, er det i dag næsten uundgåeligt at lave sin hjemmeside responsive. Det er med til at gøre det nemmere for brugere at finde informationer og søge rundt på din hjemmeside uanset hvilken enhed de bruger.

Wuo - Webshop
Jannik Vinther-Jensen
Jannik Vinther-Jensen

Modificeret 17-10-2022

Hvorfor responsivt design?

Det er sjældent at to hjemmesider er ens og kravene er derfor også ofte vidt forskellige. 

En webshop skal måske have en eller anden form for lagerstyring, hvorimod en tømrer måske ønsker en tilbudsformular, der er nem for brugeren at udfylde. 

Men uanset hvilke behov en hjemmeside måtte have, er det vigtigste måske, at den er responsive.

Hvad er et responsive hjemmeside design?

Et responsive hjemmeside design dækker over din hjemmesides evne til at tilpasse sig forskellige skærmstørrelser, fra den store computerskærm, helt ned til en lille iPhone skærm. 

Det betyder, at dine tekstkolonner f.eks. rykker rundt og danner en lang række, hvis man sidder på en lille skærm.

Digitalt bureau - Wuo - blog

Dermed er det stadig muligt at læse indholdet, uden at skulle zoome ind.

Men hvorfor er det så vigtigt at have responsive design? Vi kommer her med nogle af de vigtigste grunde.

Mobile First – Ikke længere bare et forslag, men en regel

Flere og flere af os bruger mobilen til mere og mere, i længere tid. Derfor er det vigtigt at din hjemmeside er optimeret til Mobil, især hvis du har en webshop. 

Nogle webshops oplever at 70-75% af deres trafik, kommer fra mobile enheder. Med så megen potentiel trafik, er det fuldstændig eksistens nødvendigt for ens hjemmeside at den er optimere til mobilvisning.

Betydelig forbedring af brugeroplevelsen ved responsive hjemmeside design.

Andelen af brugere der går på nettet via deres mobiler er blevet så stor i dag, at det er blevet nødvendigt at tilpasse sin hjemmeside efter deres behov. 

En lang række studier viser endda, at antallet af sidevisninger på mobilen har overhalet computeren. 

Under alle omstændigheder er der ikke noget der tyder på, at tendensen vender inden for den nærmeste fremtid. Det er derfor vigtigt at din hjemmeside kan læses på alle skærme så brugeroplevelsen er i top. 

Brugerne undgår at zoome frem og tilbage og dit indhold kan dermed findes langt nemmere, hvilket alt andet lige har en positiv indvirkning på dine brugere.

Google prioriterer responsive design, så hvorfor skulle du ikke gøre det samme?

Tidligt i 2015 annoncerede Google at responsive hjemmesider har en positiv effekt på placeringen.

Når det kommer til SEO, er Google på mange områder påpasselige med at røbe for meget i fht. hvilke faktorer de benytter i deres placeringsalgoritmer.

Men at din placering får et skub opad ved et responsive design er håndgribeligt og lige til at gå til. Optimerer du din hjemmeside, så den har et responsive design, kan du forvente en stigning i antallet af besøgende.

Læs desuden vores indlæg om SSL certifikat, der også kan forbedre din placering.

Er du i tvivl om din hjemmeside er responsive på forskellige enheder?

Så test den inde på Quirktools. Her er det muligt at teste din hjemmeside på samtlige tablets og smartphones på markedet.

Selvom du allerede har implementeret et mobilvenligt hjemmesidedesign, kan det stadig godt betale sig at teste på forskellige enheder.

Uanset hvilken hjemmeside og hvilken målgruppe du har, vil det have en positiv effekt på hjemmesiden, hvis dit design bliver responsive. Så hvorfor vente?