Openmage eller Magento 2

Magento 1 – end of life

Magento har i de sidste 12 år været et af verdens førende open-source platforme til e-handel. Magento 1 blev først frigivet i 2008, og har I de første år af dets eksistens vundet adskille priser som f.eks. “Best of Open Source Software Awards” and “SourceForge Community Choice Awards”.

Magento blev i 2018 opkøbt af Adobe, og har siden tilbudt support til alle som benytter en Magento platform. Det blev dog også officielt I september 2018, at Adobe ville ende deres support af Magento 1, d. 30 juni 2020. Siden Adobe offentliggjorde Magento 1’s end of life dato, har det været nødvendigt for brugere af Magento 1 at skifte væk fra denne platform.

Hvad betyder det for dig?

Det betyder, at hvis du i øjeblikket benytter Magento 1 som platform, så er du i risiko for at din hjemmeside bliver nedbrudt, hacket eller noget tredje. Der bliver ikke længere udviklet nogen opdateringer til Magento 1.

Magento opdateringsmuligheder

 Jeg vil i det følgende gennemgå to forskellige muligheder du, som Magento 1 ejer, har hvis du vil udvikle din nuværende platform. Hos Webto anbefaler vi at benytte en af disse muligheder, da det er nødvendigt at migrere væk fra Magento 1, så snart som muligt.

Opgrader til Magento 2

Som ejer af en Magento 1 platform har du forskellige muligheder. Du kan selvfølgelig migrere til Magento 2. Siden offentliggørelsen af Magento 2 i 2015 har Magento lagt en stor del af deres ressourcer i denne platform. Magento 2 blev udgivet for netop at opgradere Magento 1. Magento 2 er derfor oplagt at migrere til. Det er dog ikke muligt bare at klikke ’opgrader’, og så er det det.

Hvis du ønsker at migrere til Magento 2, så skal du have en hel ny hjemmeside hvorefter du overfører indholdet fra din Magento 1 platform over til Magento 2. Du må derfor gøre op med dig selv, om det er det værd at migrere til Magento 2, eller om du i stedet vil kigge på et lidt billigere alternativ.

Ønsker du at opgradere til Magento 2, så kontakt os i dag.

Migrer til Openmage

Du kan spare tid og penge ved at opdatere din platform til Openmage. Med Openmage holder du nemlig din Magento 1 platform i live. Du migrerer nemlig 1:1 fra Magento 1 til Openmage.

Adobe stopper som sagt alt support til Magento 1, hvilket betyder at hjemmesider som benytter Magento 1 er i risiko for trusler udefra. Det er derfor nødvendigt at opdatere. Openmage går her direkte ind, og overtager hvor Adobe slap og opdatere platformen løbende, så din webshop er lige så sikker som den altid har været.

Du kan læse mere om Openmage her