Magento – En dynamisk open source platform

Ideen bag Magento blev udviklet af Roy Rubner og Yoav Kutner. De påbegyndte projektet, som dengang hed ’Varien’, da de begge studerede på UCLA. Projektet fik i 2007 finansiel opbakning, og i 2008 lancerede Rubner og Kutner deres første open source platform ’Magento’.

I dag er Magento kendt af mange som den ideelle e-handels platform. Magento er nemlig designet specielt til e-handel udviklet i PHP og benytter MySQL. Magento er en gennemtestet open source løsning, hvilket betyder at med Magento er mulighederne for udvikling af løsninger til webshoppen mange. Open source platformen Magento er derfor for den ambitiøse virksomhed, som ønsker en professionelt brugerdefineret webshop.

Hvad er PHP?

Et af de mest væsentlige aspekter for at Magento er så fleksibel en platform er, som sagt, at det er en open source løsning i PHP. PHP er et akronym for ’Hypertext Preprocessor’, og blev udviklet af den danske programmør ’Rasmus Lerdorf’ i 1994. Originalt stod PHP for ’Personal Home Page’, men blev senere ændret, da PHP i 1994 blev brugt til at tracke besøgende til Rasmus Lerdorfs online CV.

Over tid skabte Rasmus flere funktioner til koden, og i 1995 offentliggjorde han PHP Tools. Kodesproget blev dengang omtalt som et avanceret interface. Det var dog i 1998, at PHP fik en komplet makeover, da PHP 3 første gang blev lanceret. Udgivelsen blev populær blandt programmører, fordi det blev gjort nemt at udvikle på selve koden, og skabe moduler. I PHP kan man derfor udvikle og personliggøre stort set alt. Da PHP var mest populær var den installeret på omkring 10% af alle serverer på internettet.

I 2020 er PHP 8 blevet lanceret. I løbet af de sidste 26 år er PHP blevet udviklet for at skabe en platform der er så dynamisk som muligt.

Skræddersyet e-handelsplatform i PHP

Da Magento er udviklet specielt i PHP, som en open source e-handels platform, er Magento den mest dynamiske e-handelsplatform, hvor de fleste funktioner kan udvikles igennem manuel programmering. Det har ofte vist sig at være essentielt, at have eksperter i PHP tilgængelige, da ikke alle problemer kan løses på overfladen.

En programmør med viden indenfor PHP kan udvikle løsninger specielt designet til den enkelte e-handelsplatform, og bygge en portal som kører ufortrødent. En PHP-programmør er derfor den ideelle partner, når det kommer til at drive e-handel.

Vil du have en webshop i Magento, så kontakt os her