Sådan indstiller du WordPress temaer

En ting er at vælge et tema, noget andet er at gøre det til ens eget. Dette gør du i menuen udseende i WordPress.

Her kan du indstille farverne der bruges i dit tema og styre opsætningen af din hjemmesides menuer.

Wordpress temaer artikel
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 25-04-2023

Hvordan vælger jeg et tema?

Du trykker dig ind i udseende, her kommer du under 1. punkt i menuen, temaer. Her kan du hente og vælge temaer. Du kan hente et gratis tema herigennem. Hvis du vil holde det let og simpelt, så vælg et du ikke skal ændre for meget i udseendet på.

Du kan også se en liste over de nyeste gratis temaer her.

Sådan indstiller du det tekniske ved dit tema:

Når du har valgt dit tema, skal du klikke videre i menuen til “tilpas”.

tilpas tema

Her kommer du med det samme ind i en ny menu, der ser mere eller mindre sådan her ud.

Her igennem kan du ændre i dit valgte tema.

Webstedsidentitet

Her indstiller du de ting, der bruges til at identificere din side:

Webstedsidentitet

Dit tema er ofte designet således at der er plads til:

Logo

Dit logo styres herigennem og hvis du har lyst, kan du nu indsætte dit logo med en logo “blok” i den hjemmeside bygger du bruger. 

Sidetitel

Du kan også vælge den titel som din side har, det er den titel som blandt andet et SEO værktøj vil hente ud og sætte bag de forskellige siders titel, hvis du på et tidspunkt bruger et. 

Beskrivelse

Her indsætter du en kort beskrivelse af dit firma eller din hjemmeside. Det kan bruges af Google til at forstå din sides formål.

Favicon

Et Favicon er vigtigt for tilliden til din side og klikker du på linket, kommer du til en guide omkring det. Især dine besøgende, kan bruge det til at identificere fanen der er åbent med din hjemmeside hurtigt.

Når du har lavet ændringer i menuen, så husk at trykke udgiv i toppen af menuen til højre, ellers sker dine ændringer ikke og gemmes ikke.

Menuer

Her finder du et overblik over de forskellige menuer der er lavet i temaet. Det er også her du kan tilføje og fjerne. Hvis du laver flere sider der skal i menuen, eller vil fjerne nogle du ikke kan bruge.

menuer under tilpas

Denne menu kan se anderledes ud fra tema til tema, men idéen er det samme.

Her kan du også lave dine egne menuer, der følger designet på dit tema’s menuer.

Forsideindstillinger

Her indstiller du og bestemmer hvilken side der er din forside. I det fleste temaer er dette allerede indsat. 

Forside indstillinger

Du kan dog få brug for at bestemme det direkte. Du bør altid vælge at din forside er en statisk side, hvis du vil lave den fra bunden. Dette betyder at det er den pågældende side du har lavet og vælger, der bliver brugt som forside og ikke en side der viser de seneste sider du har lavet.

WooCommerce (hvis du har hentet det)

Her kan du sætte dine indstillinger for hvordan WooCommerce vises på de forskellige WooCommerce sider.

tilpas WooCommerce

Du kan blandt andet vælge hvordan dine forskellige varer sorteres i de forskellige menuer. Hvor store billedernes opløsning er og beskeder i kasse delen af din webshop.

Globalt, sider og andet

Disse menu dele kan være meget forskellige. Det er bestemt af dit tema, hvad du må og kan bestemme og ændre. I de forskellige kan du vælge størrelse og farve på tekst og paneler og nogle gange forme på de forskellige elementer.

Andre menu muligheder

Der er rigtig mange måde de kan se ud på og rigtig mange forskellige ting man kan ændre. Derfor kan vi ikke komme med en specifik fremgangsmåde.

Til højre er der dog altid et billede af siden og hvordan dine ændringer vil se ud i disse menuer. Derfor kan du følge dine ændringer og vælge det du gerne vil ændre.

Farver

Vi anbefaler at du tager udgangspunkt i farverne i dit logo og vælger omkring 3 farver. Med 3 farver kan du bruge 60-30-10 reglen. Hvor du bruger en farve som din primær farve (60%), en farve som din sekundær farve (30%) og en farve som en komplimentærfarve (10%) og ellers holder baggrunde og store dele af siden hvid. 

Hvid er en neutral kontrast og gør siden mere overskueligt. 

At designe sider med mange farver er meget svært, derfor anbefaler vi at du enten holder sidens hoved design i baggrund og menu linje i hvid, eller ved et meget farvefyldt tema, at du følger temaets design meget tæt og at du tænker på UX, UI og webdesign, hvis du laver større ændringer.

Hvilket WordPress tema skal jeg vælge?

Vi anbefaler at du holder dig til et simpelt tema med massere af hvid. Du kan godt vælge et hvidt med farvede overgange, men med mindre at du er selvsikker i at designe en kompliceret hjemmeside. Så hold det simpelt, det virker meget mere effektivt og gør også at en hjemmeside ikke fylder lige så meget, når den skal loade.

Hvad koster det at få lavet en WordPress hjemmeside?

Hvis du vil være helt sikker på at din hjemmeside er designet med henblik på et professionelt udseende, optimeret til sidens kunderejse og er interaktiv og spændende at besøge, så er det en god investering at få en professionel til at lave den. Det koster imellem 5.000 kr. For en simpel hjemmeside, 8-20.000 kr. For en professionel hjemmeside og helt op til 2-300.000 kr. for store organisations hjemmesider.

Få lavet din hjemmeside for dig.

Vi laver professionelle og interaktive hjemmesider til 6,995 kr. Skal du have ekstra funktioner, så kan det tilkøbes, men de fleste har kun behov for hjemmesiden til 6.995 kr. Til forskel fra nogle andre steder, så ejer du 100% siden vi laver fra du har betalt. Der er ingen binding, ingen skjulte gebyrer, kun en tydelig engangspris og vi har en masse referencer du kan gå igennem, for at se om vores designs lever op til dine forventninger.