Hvordan laver man en blog i WordPress?

Vi har lavet en guide til dig, der gerne vil sætte din blogside i WordPress op, efter dine helt egne ønsker og sørge for at udfylde den korrekt.

Læs med herunder, for at lære hvordan du opsætter din blogside.

Hvordan starter man en blog artikelbillede
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

WordPress er først og fremmest et CMS der er beregnet til at lave blog hjemmesider. 

De fleste opbygger hjemmesiden under menuen sider, i WordPress.

Vi anbefaler at du opbygger din blog under menuen indlæg. Så har du de to slags sider adskilt og har et bedre overblik. Åbn indlæg og tryk på kategorier først.

Sådan sætter du din blogside op inde i WordPress

Blog og indlæg i WordPress

Hvordan ser og sætter jeg kategori for indlæg?

Herefter ændrer du uncategorized til blog, i kategorier under indlæg. Du kan tilføje så mange kategorier som du vil, hvis du vil opdele dine blogindlæg i forskellige emner eller kategorier.

Nu har du lavet en sortering, du skal bruge for at gøre det overskueligt.

Tags

Pas på med Tags, Tags bruges til at markere hvad emnerne er for hvert oplæg er, men det laver også links med sortering om emnerne, så undgå at bruge dem, hvis du ikke er rigtig øvet i blogoplæg og at lave dine sider. 

Da Tags laver endnu en siden, for hvert Tag du laver, der sorterer de forskellige blogindlæg du har givet det Tag. Laver du 10 tags, laver du også 10 nye sider med sortering af Tags. 

Sådan oprettet du et indlæg til din blogside

Herefter trykker du på tilføj nyt i menuen. Dette starter dit første blogindlæg.

Du udfylder navnet på blogindlægget i toppen og vælger hvilken kategori af indlæg i højre side. Herefter vælger du et billede som skal være “hoved billedet” for blogindlægget.

Herfter trykker du gem kladde, øverst i højre hjørne. Tryk ikke udgiv, ellers kommer der en tom side på din hjemmeside. 

Herefter laver du så siden med det system du har valgt at lave dit system i. I vores tilfælde er det her Elementer hvor vi vælger at redigere med Elementor.

Første gang skal du designe siden som du ønsker, hvis dit tema ikke har designet et layout til indlægssiden.

Sådan får du dine blogsider frem på hjemmesiden

Måden hvordan du får dine blogindlæg ud på siden, afhænger af hvilket design program du bruger. 

Du skal oprette en side igennem sider i menuen og kalder den så blog, guide eller hvad du kalder din blog. Herefter skal du sortere indlæg på denne side.

Bruger du elementor, så kan du hive en widget ind, der hedder indlæg, herunder sorterer du så dine indlæg efter den kategori de har igennem avanceret menuen.

Har du block editor vælger du at vise siderne igennem menuen til højre.

Der er mange måder at gøre det på. Derfor kan vi ikke rigtig vise dig dem step by step, men alle laves på en side under sider i menuen og at sortere indlæg på den side. 

Hvad bør der ellers være på en artikel side?

Der bør altid være en forfatter på jeres opslag. Som du kan se på denne artikel er jeg (Jannick) i toppen med et billede og faktisk linker jeg også til min LinkedIN profil bagved, det kan du ikke se på siden.

Men mange design programmer i WordPress har en widget eller en block du kan indsætte, for at vise en forfatter på indlæg. Der er dog flere hvor det kun kan gøres i pro versionen.

Du kan også oprette en bruger igennem bruger i WordPress menuen. Her kan du så lave en bruger med et rigtigt navn, på den der laver jeres blogs. På denne måde laves en mindre profil, som i kan bruge til at sætte som forfatter på opslag.
 
Blogindlæg forfatter

Tillad dine kunder at kommentere

Hvis du har bruger login og kan læse til at brugere kun kan skrive. Kommentarer fra dine kunder er positive for Google, men gør det kun hvis du kan styre det. 

Der er desværre mange på nettet der vælger at sprede dårlig stemning eller robotter der smide spam kommentarer ind.

Det kan forhindres ved at der kun kan kommenteres efter login. 

Robotter kan ikke benytte logins for at kommentere, uden at de skal designes specifikt til din side og de færreste laver dårlige kommentarer og spam, når de skal gøre det via et login.