Hvad er JavaScript?

JavaScript er koden der bruges til at skabe bevægelse, liv og interaktion. JavaScript er det der gør at en knap eller et link kan skifte farve, når din mus er over den, at ting kan flyve ind fra siden eller at du billeder har flydende overgange når de skifter. Hvis noget bevæger sig, beskeder skal sendes til f.eks. Google Analytics eller Facebook. Så er det JavaScript der er koden der bruges.

Hvad er JavaScript
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvad gør JavaScript?

JavaScript er det der skaber bevægelse og interaktion på din hjemmeside. Når HTML har bestemt hvad noget og hvad det gør og CSS har bestemt hvordan det ser ud. Så er det JavaScript der bestemmer om det skal kunne bevæge sig, skifte til en anden farve reagere når du putter musen over, sende en besked til et andet system når der trykkes, om et billede bevæger sig når du holder musen over det eller kan zoome ind når du gør og meget mere.

JavaScript er nøglen til fremtiden, i hvert fald indtil videre. Det er her at de kedelige og statiske hjemmesider, uden grafisk bevægelse bliver sat af, af de nye og meget interaktive sider med bevægende elementer.

Hvorfor er JavaScript vigtigt?

JavaScript får din hjemmeside til at være interaktiv og det er også den del af koden, der får et klik på din hjemmeside eller noget andet, til at sende en besked om en interaktion, til Google Analytics og Meta pixel (Facebook pixel). 

Uden JavaScript bliver en hjemmeside kedelig at interagere med og alle interaktive funktioner forsvinder. JavaScript vil hjælpe os til i fremtiden at lave endnu mere visuelt imponerende hjemmesider. 

Udfordringen med JavaScript

JavaScript kode har den udfordring at det fylder meget, så det får sider til at loade langsommere. Derfor handler det om for hjemmesider at gøre koden mindre og samle den med et cache plugin.