Hvad er HTML?

HTML står for HyperText Markup Language og er koden der bestemmer hvordan din kode skal læses og hjælper blandt andet Computere og Google med at forstå hvad noget er. HTML er grundreglen for indholdet på en side. Det beskrives som værende “kasser” man bygger ovenpå hinanden, for at skabe en helt sammensætning af en side på nettet.

Hvad er HTML
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvad gør HTML?

HTML er grundreglen for hvad noget er på en side på nettet. Hver gang du har en side så er det HTML, der bestemmer at noget er en overskrift, er et link, er et billede, er en tekstboks, at noget er en knap eller at noget er et billede eller en video.

HTML samler al din opsætning og alle dine regler for siden og indkapsler CSS og JavaScript for hvert element.

HTML, indsætter en kasse, et element af gangen, du bestemmer med HTML hvad kassen er og herefter bestemmer du så med CSS hvordan kassen ser ud, og med JavaScript hvad den interaktivt kan gøre. 

Du kan sætte HTML ind i en HTML kode og derved skabe en kasse inden i en kasse, det er det du gør når du i WordPress og andre CMS systemer sætter et nyt element ind. 

Når du har en hjemmeside er din header altså en kasse (med kasser inden), herefter er det første der kommer på siden så en ny kasse, det kan være et billede eller en overskrift eller det kan være en header i et billede (en kasse i en kasse).

Alle disse kasser er opsat og udgør samlet din hjemmesides udseende fra top til tå. For i tiden skulle dette designes ved at skrive koden fra bunden (hard coded). I dag gør de fleste hjemmeside programmer det for dig. Hver gang du sætter et element ind i WordPress, tilføjer du en ny HTML boks og når du ændrer i udseende eller indhold på den, ændrer du så i koden automatisk.

Hvorfor er HTML vigtigt?

HTML er grundstene for din hjemmesides indhold. Det er altså det helt grundlæggende for at din hjemmesides opsætning kan vises som du ønsker den. HTML er også det som Google bruger, til at finde ud af, hvad der er på din hjemmeside. 

Google læser HTML koden, for at forstå sammenhængen i din hjemmeside. Den kan altså læse koden og forstå at noget er en overskrift, hvilken slags overskrift det er og hvad der står, igennem koden. Det samme kan den med videoer og alt andet på din hjemmeside.

Google har stadig brug for hjælp til at forstå din HTML

Med Schema laver du en HTML kode, der fortæller Google, præcis hvad du gerne vil have den forstår ved forskellige HTML elementer som giver værdi. Google er blevet meget bedre til at forstå hvad noget er på det seneste. 

Snart kan den sikkert også se hvad der er på et billede og hvad budskabet er for det billede. Kort derefter vil den sikkert kunne det samme med en video, uden undertekster, men indtil videre skal man forklare Google det, for at få det bedste udbytte. Det gør man med Schema.

Schema kan bruges til at optegne artikler og blogs (som denne) videoer, forfattere (som mig Jannick i billedet), opskrifter, hvilken virksomhed der er bag hjemmesiden, hvad videoer handler om, at en lydoptagelse er en podcast og meget mere. 

Du kan få hjælp med Schema ved at skrive til os her.