Hvad er Googles Crawl budget?

Når Google besøger din side, for at vurdere og kortlægge dens sammensætning og til sidst give den en placering på Google, så gøres dette ud fra et crawl budget. Et crawl budget er en bestemt mængde data, som Google sætter af til deres robot af gange, til at bruge tid på din side og læse den. Nu mere data robotten skal igennem pr. side. Nu færre sider kan den nå. Derfor er det vigtigt at arbejde med og reducere unødig kode, der skal læses. 

Googles crawl budget
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvor stort er Googles crawl budget til min side?

Det afhænger af flere faktorer, crawlbudgettet for siden afhænger først og fremmest af hjemmesidens størrelse og trafik. Nu større side og nu flere besøgende, nu oftere vil Google besøge og nu større budget.  

Kan intern linkbuilding hjælpe med Googles crawl budget?

Ja, hvis den interne linkbuilding er bygget sådan op at alle sider kan nås igennem flere links, helst 3 som yderste minimum, så har Googles robot nemmere ved at crawle siden og finde sammenhæng imellem de sider der linker til hinanden. Dette er ikke besked om at alle sider skal linke til alle andre sider, men at der er lavet tydelige links, imellem alle sider der er relevante for et emne og imellem de forskellige emner.

Kan man hjælpe Google med at crawle ens hjemmeside? 

Ja, det kan man. Først og fremmest kan man lave et sitemap, til at vise hvordan siden er sammensat, så kan man lave en detaljeret intern linkbuilding, som du kan se vi gør med links i denne guide. Du kan sætte din robots.txt fil til at fortælle Google hvad du gerne vil have den crawler og ikke crawler, det skriver vi om i vores artikel om teknisk SEO. Herudover kan du opsætte din htaccess til mere bestemt at styre aktivitet på og opsætning af din hjemmeside.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre mit crawl budget?

Du kan udover at arbejde med intern link building, forbedre din hjemmesides kode, det kan du gøre ved at minificere og loade din HTML, CSS og JavaScript asynkront. Spare på unødige grafikker og skrue ned på brugen af farvede bokse, farveskift og undgå at bruge teksttyper der ikke støttes som standard af Google, det kræver nemlig en del kode at omforme.

Det er ikke kun Google der crawler din side

Ud over Google, crawles din side af mange andre robotter. Det er SEO værktøjer, ondsindede robotter der leder efter svagheder og ulåste tilmeldingsindgange og andre robotter, med forskellige formål.

Hvis du er på et marked hvor du konkurrerer på SEO, kan du være sikker på at dine konkurrenter crawler din side.

Hvordan ser jeg resultaterne når Google crawler min side?

Google Search Console er et værktøj der er lavet, til at følge med i Googles vurdering af din hjemmeside og et sted hvor du kan bede Google om at fokusere et bestemt sted, næste gang den crawler, samt se steder hvor du kan forbedre din side og herefter bede Google om at kigge på dine ændringer.