Hvad er favicon?

Favicon er det lille billede der sidder oppe i fanen, på dine forskellige sider i din browser. Ved første indfald tænker du måske at det ikke betyder så meget, men det er faktisk ret vigtigt for Google at du har et og samtidig bidrager det til en bedre helhedsoplevelse for brugerne af din hjememside.

Favicon artikelbillede
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvorfor er favicon vigtigt for Google? 

En af måderne at Google skiller fup hjemmesider fra rigtige hjemmesider, er ved at vurdere at der er brugt tid på den. Her har et favicon vist sig at være en af de tegn der oftest er på at en hjemmeside er fup. Hvis du ser en globus eller i tilfælde af WordPress sider, WordPress logoet, der hvor faviconet sidder, så betyder det at der ikke er indsat et favicon.

 

Hvorfor er favicon vigtigt for brugerens oplevelse?

Et favicon er det som dine brugere identificerer din side hurtigst igennem. Hvis de har 8-10 faner åbne, kan det være svært at skille dem ad, her er faviconer vigtige. Endnu vigtigere er det hvis folk gemmer din hjemmeside som bogmærke. For at brugeren let kan skelne imellem de forskellige bogmærker og identificere din hjemmeside hurtigt.