Hvad er CSS?

CSS står for Cascading Style Sheet og er den kode der bestemmer stylingen for din hjemmeside, altså det overordnede design og layout og er reglerne for hvordan indhold i HTML koden skal ses.

Hvad er CSS
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvad gør CSS?

CSS er stylingen af din hjemmeside. Den bestemmer hvordan dine HTML elementer skal se ud. Så hvis du har en knap er det CSS der bestemmer hvordan den ser ud. Hvor HTML  bestemmer hvad det er. Faktisk er det CSS der bestemmer hvordan alt på siden ser ud.

CSS er også den del af koden, der bestemmer hvad der gør sig gældende for reglerne omkring design. 

Hvis vi snakker om knap, så bestemmer CSS om knappen er rund, firkantet eller har en anden form. Hvad størrelse den er, hvad der står i den, hvad farve den er, om der er flere farver på samme tid, hvordan farverne blander sig eller ikke blander sig. 

Alt der har noget at gøre med knappens udseende og det samme for udseendet på resten af hjemmesiden. Det er også mellemrummet omkring alting på en hjemmeside. Mellemrummet imellem teksten her. Mellemrummet imellem knappen og teksten og det der gør siden her lettere at læse for dig.

Hvorfor er CSS vigtigt?

Før i tiden var der ikke mange muligheder for styling. hvis du brugte PC tilbage i 90’erne. Husker du måske at det hele var bygget sammen af firkanter, med en farve og tekst. Her var HTML kode meget basisk og kunne langt færre ting, 1000 vis af færre ting, end det kan i dag.

Med udviklingen af CSS har vi kunnet udvikle udseendet af siden til at være langt mere æstetisk flot i udseende. Derfor kan vi hos Wuo bruge CSS, til at have en speciel tekstformat, Sort overskrift i en speciel stil, med en grålig tekst i et bestemt størrelse og format, som du læser nu. Foran en hvid baggrund, med lysblå grafiske overgange i designet og en firkantet knap, med runde kanter der går fra vores signatur grøn, til vores signatur blå farve og have billeder på vores side, med transparent baggrund og meget mere.