Hvad er backend?

Backend er styresystemet bag din hjemmeside. I tilfælde af WordPress er backend den menu der kommer frem når du logger ind. Det er hele systemet bag din hjemmeside, som indeholder hele din hjemmesides sammensætning, samt hvor du kan skabe nye sider og tilføje funktioner til din hjemmeside.

Hvad er backend artikelbillede
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvordan ser en backend ud?

I tilfælde af en WordPress hjemmeside, ser backend sådan ud: 

Backend WordPress

Når vi snakker om backend, så er det her vi mener. Altså alt der ligger bagved, som dine hjemmeside brugere ikke kan se.

Hvad kan man i backend?

I backend styrer du alting ved din hjemmeside. Det er også her at du specifikt kan kode og i WordPress tilfælde, hente plugins, der tilføjer eller ændrer i koden. På denne måde kan du få ønskede funktioner på din hjemmeside, fjerne uønskede og lave hjemmesiden efter dine behov.

Backend er det mere komplicerede emne, når man snakker backend og frontend, derfor er det ofte her, man får brug for en udvikler.

Hvad laver en backend udvikler?

En backend udvikler, er en IT teknikker der kan skrive kode og ændre din hjemmesides udseende og tekniske indstillinger bagved. Det er ofte teknikkere der kan programmere funktioner fra bunden. 

Hvorfor hedder det en backend?

Det gør det fordi at det på en måde er “bagsiden” af din hjemmeside. Det er “baglokalet” om man må sige. Det er her, hvis du er en webshop, hvor du har dit varelager og du kan styre driften af hjemmesiden. F.eks. Er det også her igennem du kan styre fragt og betaling som Webshop.

Brug for en backend udvikler?