Hvad er ALT tekster?

ALT tekster er tekster du kan putte på dine billeder for at fortælle hvad deres funktion er, hvad de forestiller og/eller hvad formål siden de er på er. ALT tekster bruges til at få billeder vist i billede resultatet på søgninger på Google. I nogle søgetermer vurdere Google at billeder er relevante og især her er det godt med ALT tekster på billeder.

Hvad er ALT tekster artikelbillede
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

Hvad kan jeg bruge ALT tekster til?

ALT tekster handler om at fortælle Google hvad de forestiller, men de kan også bruges til at fortælle Google hvad indholdet på siden er og hvad billedet relaterer til. En ting er at sige til Google at billedet f.eks. er en “traktor”.

Noget helt andet er at fortælle Google at billedet er en “John Deere (traktor) model 6120M”, det er her værdien ligger. 

Ved at skrive specifikt hvad billedet er, er der mulighed for det første at folk klikker ind på din side igennem billedet, men endnu vigtigere at Google får en bedre forståelse for hvad siden er sat sammen af og hvad den handler om.

Hvorfor er ALT tekster vigtige?

ALT tekster går ind under en af Googles faktorer for måling Accessibility, da ALT tekster også er teksten der bruges til at beskrive billeder for blinde. 

Hvordan laver jeg ALT tekster i WordPress?

Det gør du ved at logge ind på WordPress og åbne siden for redigere, herefter trykker du på et billede og vælger at erstatte det. Dette er den nemmeste måde, da alle billederne kommer frem for hele siden og du kan udfylde dem en efter en, det gemmes også automatisk her igennem.
WordPress mediebibliotek

WordPress mediebibliotek ser således ud. Når du er her, kan du udfylde ALT tekster ude til højre under den lille version af billedet.