Hvad er en header?

En header er det hjemmesideelement, der ligger i toppen af siden, hvor menuen sidder og hvor man ofte indsætter logo, et søgefelt og ved webshops, kurven.

Men det er også den del af koden hvor du indsætter f.eks. din Google Analytics. Det kommer vi ind på i en anden guide her.

Hjemmeside header
Jannik Lauge Jensen
Jannik Lauge Jensen

SEO-Specialist
Skrevet 23-02-2023

En header kan komme i mange afskygninger. Vores er f.eks. gennemsigtig indtil du begynder at rulle ned, som du kan se herover.

Interaktiv header

Din header kan have flere visuelle funktioner, der gør at din side trækker mere opmærksomhed. Hvis dine sider er ret lange, især hvis du har en side med mange produkter, er det en fordel at have din header, til at følge kunden med ned.

Dit opslagsværk til dine vigtigste sider

En headers formål, er at guide kunden rundt på de mest vigtige sider og det er bedst, hvis din kunde guides imod at gøre den handling du ønsker, igennem headeren. Dvs. at købe noget eller kontakte dig.  

Som du kan se i vores header, har vi lagt siderne til vores services i toppen, sammen med en prisberegner i en farvet knap. 

Det er der grundige tanker bag.

Din hjemmesides header er en af de første ting dine besøgende ser og der de naturligt går efter at komme videre. Det har vi som internetbrugere lært af vane.

Sørg for at den ønskede handling skiller sig ud

 Som du kan på vores header er vores prisberegner i en farvet knap. Det er fordi at vi ønsker at du udfylder den. 

Der er enighed i webdesign og markedsføring at den knap der ser anderledes ud på headeren, drager folk til at trykke på den.