Guide til test af hastigheden på din hjemmeside.

Hastigheden på din hjemmeside har en større betydning end du måske går og tror. Det gælder både fra brugernes synsvinkel og når det kommer til din placering på Google.

Hvis du ønsker at optimerer hastigheden på din hjemmeside, er der en lang række af værktøjer på nettet, som kan hjælpe med dette. Vi viser her nogle af de bedste løsninger, og fortæller også om hvorfor du skal optimere din hastighed.

Få styr på hastigheden på din hjemmeside

pagespeed

Tilbage i 2010 begyndte Google at benytte hastigheden på ens hjemmeside som en faktor for rangeringen. Sidenhen er hastigheden som parameter kun fået en større betydning. Der er foretaget en lang række af studier der viser hvordan bounceraten og konverteringer også bliver betydeligt bedre, jo hurtigere hastigheden er.

Gode værktøjer til at teste din hjemmeside

Google stiller selv en masse værktøjer til rådighed for at give en indikation af hvor optimeret ens hjemmeside er. De har derfor udviklet pagespeed, der er et testprogram der kan give indblik i optimeringen for mobilversionen samt desktopversionen.

Kører man hjemmesiden igennem testen, vil der blive angivet en score fra 0 til 100 for både mobilversionen og desktopversionen.

Ofte er det sådan, at det kan være sværere at optimere mobilversionen i fht. desktopversionen.

Når google kommer med resultatet giver den samtidig et indblik i de ting der kan optimeres for at forbedre hastigheden. Da mange af tingene kan være en smule teknisk kompliceret er det en god idé at tage fat i en udvikler og gennemgå nogle af de forslag Google kommer med.

Andre værktøjer til at teste hastighed med

Pagespeed

Udover Google eget værktøj findes der også en lang række andre løsninger. GTmetrix er en af de mest populære og kommer med gode indsigter i hvordan man kan optimere hastigheden. Den kommer med en kort opsummering af resultaterne. Herefter er det muligt at dykke lidt længere ned i rapporten og læse mere om hvert enkelt foreslag.

Hvorfor skal man optimere hastigheden på ens hjemmeside?

Hos undy.dk der sælger underbukser til mænd på deres egen webshop oplevede de en helt klar forbedring i deres testresultater efter deres hjemmesides hastighed blev optimeret.