SEO i 2021 – Kerneopdatering og Core Web Vitals

Når du arbejder med SEO, er det normalt, at der løbende opstår ændringer i Googles primære kernealgoritme, som vi alle sammen må forholde os til. Når det sker, så offentliggør Google på forhånd deres plan for opdateringen på Twitter.

Googles kerneopdatering d. 1. juli, 2021 er en såkaldt ’bred opdatering’. Det betyder at det er en global opdatering, som gælder overalt. Fordelen ved at følge med i disse opdateringer, er at du har en klar fornemmelse af hvilke knapper Google gerne vil have du trykker på for at opnå gode placeringer i søgemaskinen.

Hvordan opnår jeg Gode placeringer?

Det er et godt spørgsmål. Et rigtigt godt spørgsmål. Det bedste råd vil altid være at optimere hjemmesider med det formål, at udarbejde lettilgængelige, brugervenlige, relevante og overskuelige hjemmesider. Så går du ikke helt galt i byen.

Hvilke specifikke områder er så gode at fokusere på lige nu ud fra Googles seneste kerneopdateringer? I 2021, har Google oplyst vigtigheden ved at fokusere på det begreb de kalder for ’Core Web Vitals’. Mit andet råd er at have fuldstændig styr på ’Core Web Vitals’.

Hvad er Core Web Vitals?

Core Web Vitals er, som sagt, et nyt begreb, som Google har indført på markedet. Det er for at videreudvikle søgemaskinens algoritme til bedre at kunne indeksere de hjemmesider som lever op til specifikke krav hvad angår hjemmesidens indre kerneydelser. Når vi taler kerneydelser, så taler vi overordnet set om hastighed (LCP), interaktivitet (FID) og visuel stabilitet (CLS).

Hastighed – Largest Contentful Paint (LCP)

’Largest Contentful Paint’ er en alternativ måde at måle hastighed på. Det betyder, kort og godt, hvor lang tid det tager for hjemmesiden at loade før brugeren kan interagere med indholdet. Ofte måler vi primært på hvor hurtigt den første byte bliver indlæst. Det er derfor vigtigt at hastighedsoptimere hjemmesiden, så den er hurtig at interagere med.

Der er mange måder at hastighedsoptimere en hjemmeside på. Nogle lavt hængende frugter er, at komprimere billedfiler til at fylde mindre, komprimere CSS, JS og tekstfiler, fjerne tunge filer som ikke er nødvendige, få bedre hosting og minimere brugen af scripts på siden.

Interaktionstid – First Input Delay (FID)

Den anden ting, som Google er meget obs på, er en naturlig forlængelse af LCP. Det bliver kaldt for ’First Input Delay’. FID henviser til den tid det tager for hjemmesiden at reagere på at der bliver interageret med den.

Det er f.eks. hvis du klikker på en knap på hjemmesiden, så går der x antal tid før hjemmesiden opfatter at det er det der sker. Det skal helst ikke tage så lang tid. Da FID og LCP hører lidt sammen, så deler de også nogle af de samme løsninger. Udskydning af JS og komprimering af tekstfiler, skulle gerne have indflydelse på FID såvel som LCP.

Visuel stabilitet – Cumulative Layout Shift (CLS)

Har du nogensinde prøvet at knapper, søgefunktioner eller andre elementer pludselig bevæger sig uden grund. Højst sandsynligt ja. Det er en form for visuel instabilitet, som kan være utrolig frustrerende at bevæge sig rundt i. Det er denne flakken, som Google prøver at gøre op med ved at fokusere på visuel stabilitet som et primær Core Web Vital.

CLS-scoren på hjemmesiden er målt ved at se på stabiliteten af indhold som rykker sig når du bevæger dig rundt på siden, og hvor meget indholdet rykker sig. Nogle af de mest almindelige grunde til instabilitet er mangel på faste dimensioner i billeder, annoncer, iFrames og lignende. Det er vigtigt at især billedmateriale har en fast og statisk dimensional opsætning, som sikrer at elementer på hjemmesiden bliver hvor de er.

Vil du have hjælp til SEO?

Søger du hjælp til Core Web Vitals, og har du nogen spørgsmål til SEO? Så kontakt os gerne her på Wuo. Vi tilbyder gratis SEO Analyser, som fortæller dig præcis hvad der skal til for at få din hjemmeside op på næste niveau.